Verdens tynneste fiberkabler

Med suverene optiske egenskaper og dobbelt blåselengde

Hans Følsgaard i Danmark & Metric Industrial i Norge har kontinuerlig optimalisert sin egen produksjon av fiberoptiske kabler som har ført til en rekke innovative forbedringer i fiberinfrastruktur.

Den seneste utviklingen av kablene gjør at du kan nærmest doble innblåsningslengden sammenlignet med tradisjonelle mikro kabler.
Det er viktig for FTTH utbygning (fiber-to-the-home) for å muliggjøre reduksjon av antallet brønner/gateskap og komponenter til nettverket. Det gir billigere installasjoner som også er enklere å utvide og omorganisere.

Nå, for å gi en idé om hvor kompakte våre fiberkabler er så er G24 kun 2,5 mm i diameter, G72 fiberkabel kan blåses inn i et 5 mm mikrorør, G192 fiberkabel kan blåses inn i et 8 mm mikrorør, mens G288 fiberkabel kan blåses inn i et 10 mm mikrorør.

En ny generasjon av fiber vil tillate enda slankere blåse kabler. Vi forventer å kunne levere G144 fiberkabel med ca. 5 mm diameter, G192 med ca. 5,4 mm diameter, G288 med ca. 6,3 mm diameter og G576 med ca. 8mm diameter. Disse dimensjonene muliggjør bruk av 8 mm innvendig rør for G288 fiberkabler og 10mm innvendig rør for G576 fiberkabler. Dette vil igjen føre til betydelige besparelser på bygging av den passive delen av det fiberoptisk nettverket!

Til tross for at våre fibre er blant verdens tynneste, så er det definitivt kvalitets fiber med overlegne optiske egenskaper. Nå er ikke fibrene alene tilstrekkelig, og derfor har Hans Følsgaard & Metric Industrial Norge utviklet gode kvalitets kabler med en kombinasjon av liten diameter, innovativ kabelkonstruksjon og en meget glatt overflate. Dette gir robuste og fleksible kabler som i direkte sammenligning med konkurrerende løsninger gir omtrent dobbelt blåselengde.

Dermed kan det ofte brukes eksisterende rør ved føring av svært store mengder trafikk. Det kan enten utsette kostbare utvidelser eller eliminere behovet for endringer i føringene når kundene krever raskere data og større trafikk.

Vi regner med å være leveringsklare med de nye kabel konstruksjonen i Q1 2019